УСЈЕПОР е фабрика за стиропор која се наоѓа во рамките на Цементарницата Усје и произведува стиропор од 1994 година.  УСЈЕПОР е најголемиот производител на експандиран полистирен (ЕПС) во Република Македонија и еден од првите производители на изолациски материјали направени од експандиран полистирен во Балканскиот регион.

Целиот процес во УСЈЕПОР е организиран од тим експерти со големо искуство во индустријата што тие ја работат.

Иновативниот карактер и неговата техничка експертиза во индустриската област, отсекогаш му овозможувале да се приспособи на новите трендови и потреби и да биде пред сите.

Ние ги почитуваме нормите на квалитетот на производот; Ние се грижиме и го цениме односот со снабдувачите и клиентите и сме посветени во зачувување на животната средина во сите фази на производството.

Производството се одвива во целосно автоматизиран процес во согласност со сите МКС стандарди и европски норми, а ние вршиме постојано инвестирање во нова технологија.